Als je een nachtwinkel of een restaurant gaat openen, is de kans groot dat je ook gekoelde drankjes gaat verkopen. Gasten houden er namelijk van om wat verfrissends te kunnen drinken. Om grote aantallen drankjes te kunnen koelen, is het erg belangrijk dat je over de juiste koeling beschikt. Dit hoeft zeker niet altijd een koelkast te zijn, het kan ook een koeling zijn waar je honderden verschillende soorten drankjes in kan stallen. Wanneer je een koelkast of een koeling wilt aanschaffen, is het van groot belang dat je rekening houdt met bepaalde zaken. Hierdoor zul je de juiste koelkast of koeling kunnen vinden voor je nachtwinkel of restaurant. 

 

Energieverbruik is vrij hoog 

Je moet er zeker rekening mee houden dat koelkasten en koelingen zeer veel energie kunnen verbruiken. Dat is zeker niet vreemd, want je hebt aardig wat energie nodig om iets te kunnen koelen. Wanneer je een koelkast of een koeling gaat aanschaffen, is het daarom wel zo verstandig om naar het energielabel te kijken. Hier staat in veel gevallen op vermeld hoeveel energie de desbetreffende koeling of koelkast verbruikt. Je zou ook energie kunnen besparen door een kleinere koelkast of koeling aan te schaffen. Deze kun je dan bijvullen als de koelkast of koeling leeg is.

 

Kwaliteit is prioriteit 

Wanneer je een horeca koelkast aan wilt schaffen, is het van groot belang om alleen een koelkast aan te schaffen als deze van uitstekende kwaliteit is. Deze kosten vaak honderden euro’s meer, maar het is zeker altijd de investering waard. Op langer termijn ben je namelijk duurder uit als je ervoor hebt gekozen om een minder kwalitatieve koelkast aan te schaffen en dat je deze om een bepaald aantal jaren of maanden moet vervangen. Een koelkast van kwaliteit herkennen kan erg lastig zijn, daarom is het aan te raden om alleen een koelkast van een bekend merk aan te schaffen. 

 

Schaf meerdere koelkasten aan 

Als je een restaurant gaat openen, is het erg verstandig en soms zelfs verplicht om meerdere koelkasten aan te schaffen. Het is namelijk erg belangrijk om kruisbesmetting zien te voorkomen. Kruisbesmetting houdt in dat bacteriën die op rauw vlees zitten, groentes besmetten. Daarnaast is het voor een restaurant ook erg handig om over voldoende koelkasten te beschikken, want een restaurant kan daardoor meer drankjes en ingrediënten opslaan. Houd er wel rekening mee dat als je meerdere koelkasten aan gaat schaffen, dat je altijd, maar dan ook altijd moet letten op het energieverbruik van de koelkasten.