Ben je beginnend (online) ondernemer en ga je producten versturen naar je klanten? Dan is het gebruiken van de juiste verpakking voor je producten essentieel: met de juiste doos zorg je ervoor dat je producten veilig aankomen bij je klanten. Maar alleen hiermee ben je nog niet klaar. Wil jij weten waar je op moet letten bij het verpakken van de producten uit jouw webshop? Je leest de beste tips in dit blog! 

 

1. Kies voor een doos op maat

Dozen die speciaal op maat gemaakt zijn voor jouw producten zijn stukken beter dan het aanschaffen van reguliere kartonnen dozen. Hiermee voorkom je extra kosten aan vulmateriaal. Ook is het duurzamer om een doos met de juiste afmetingen te gebruiken en gebruik je minder ruimte gedurende het transport.

 

2. Denk aan de extra ruimte in de doos

Niets is zo vervelend als het open moeten scheuren van een doos om het product eruit te kunnen halen. Houd daarom altijd één centimeter speling over tussen het product en de doos. Zo kan de doos voldoende aansluiten op je product, maar hoeft de klant niet de doos volledig kapot te scheuren om bij je product te kunnen (en kun jij het gemakkelijker verpakken). 

 

3. Maak gebruik van de ruimte op de postkar of pallet

Veel online ondernemers maken gebruik van een postkar of pallet voor het verzenden van hun producten. Doe jij dit ook? Houd dan rekening met de afmetingen van de pallet of de inhoud van de postkar bij het uitkiezen van het juiste formaat van jouw kartonnen dozen. Zo voorkom je problemen bij het inruimen van de postkar of stapelen op de pallet. 

 

4. Bezuinig niet op de kartonnen dozen

Hoe dik en kwalitatief goed het karton is, is bepalend voor hoe goed jouw producten beschermd zijn tegen vallen. Op de depots van diverse transportbedrijven, wordt er met de dozen gegooid. Ook vallen pakketten wel eens van de lopende band af. Gebeurt dit met een slecht verpakt product? Dan bestaat er een grote kans dat jouw klant het product beschadigd ontvangt en dat jij met de gevolgen moet dealen. Ga je kartonnen dozen bestellen? Kies dan voor karton van een goede kwaliteit. 

 

5. Maak de dozen niet te vol of te zwaar

Puilt de doos uit van de producten? Dan komt dit onprofessioneel over naar je klanten toe. Is de doos te zwaar? Dan bestaat er een kans dat je het transportbedrijf extra moet betalen, of dat de zending niet mee kan.