Vraag hier het gratis whitepaper boordevol praktische tips aan!

Ondernemersnachtmerrie: in één klap gevloerd. Letterlijk.

0 SHARES Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 SHARES ×

Daar lig ik dan ineens: keihard onderuit gegaan op een gladde vloer. Met piepende bandjes word ik naar een huisarts gebracht, die binnen een halve minuut aan de lijn hangt met de spoedeisende hulp om te melden dat er een gevalletje moet-meteen-door-naar-de-röntgenafdeling-want-het-is-niet-goed aan komt. In plaats van de vrijdagmiddagborrel stuur ik vriendinnen ‘Groetjes uit het ziekenhuis’-WhatsAppjes en beantwoord ik de welbekende Facebook “Wat ben je aan het doen”-vraag met een “Voelt zich niet blij”-status. Je moet toch wat tijdens het wachten. Röntgenfoto’s worden gemaakt, ik word volgestopt met pijnstillers, een chirurg legt uit dat het een serieuze fractuur is en een verpleger wikkelt mij in een sling om me vervolgens kordaat richting uitgang te dirigeren. Met een gebroken schouder.

 

Het is de nachtmerrie van ondernemers. Of toch in ieder geval van mij. Ineens van vrolijk fladderend van fijne klanten en gave projecten naar vleugellam stilstaan. Zachtjes mopper ik dat dit helemaal niet uit komt (….alsof dat ooit wel zo is). Want een lekker gevulde agenda met presentaties, workshops en afspraken. En volop bezig met het opnemen van vlogs, schrijven van blogs en het ontwikkelen van een online training. En dat is dan alleen nog maar zakelijk. Privé ben ik ook een type dat graag van alles om handen heeft. Ik realiseer me dat ik met die ene klap enorm afhankelijk ben geworden van anderen. Ik kan me niet eens zelf aankleden! Laat afhankelijkheid nou net totaal niet mijn sterkste kant zijn. Ik ben gewend om alle zaakjes altijd zelf te regelen. Een vriendin grapt al snel dat ik nu alle in alle rust kan starten met de cursus ‘Hulp vragen voor beginners’. 1000 gedachten tollen door mijn hoofd. Ik moet zoveel regelen, zoveel doen.

 

Ik begin er lol in te krijgen
Tijdens een nacht met geen mogelijkheid verplicht zittend kunnen slapen, bedenk ik hoe ik dit ga aanpakken. Het is mijn rechterarm die ik weken lang niet mag gebruiken, tijd om te leren veel met links te doen. Schijnt goed te zijn voor het trainen van je hersens, dus dat is meteen mooi meegenomen. Na een dag begin ik er zelfs lol in te krijgen om inventieve oplossingen te bedenken voor praktisch leven met tijdelijk één hand, zoals het wassen van die ene hand. Versimpelen en vertragen van het dagelijks leven is nu even de standaard.

 

Met vele tientallen lieve berichten, chocolaatjes en bloemen komt ook begrip en hulp mijn kant op. Klanten vinden het geen enkel punt om afspraken om te zetten naar een bel- of Skypegesprek. Net zo effectief en zo kan ik mijn lichaam de nodige rust gunnen en revalideren. Workshops en presentaties laat ik natuurlijk gewoon door gaan. Enig probleem: wekenlang mag ik zelf geen auto besturen. Vrienden bieden zich aan om me te rijden. Net als de trainingsacteur die mij ophaalt, ook al moet ze daardoor dubbel zoveel tijd dan nodig bij de training zijn. De collega-ondernemer die aanbiedt een dag mee te gaan, omdat ze dan daar ergens via Wi-Fi kan werken. De collega-auteur die graag eens een presentatie van mij wil zien en met plezier daarvoor ruim 300 kilometer mijn chauffeur is. En de klant die me gewoon komt ophalen al past dat helemaal niet in zijn schema.  Als bonus gaf een gewaardeerde zakenrelatie tips over voeding om het botherstel te bevorderen, smullen maar!

 

Uiteraard is het geen enkele ondernemer en professional gegund om pech te hebben. Maar voor het geval dat drie tips waar ik enorm mee ben geholpen, wie weet heb je er wat aan:
• De spraak-naar-tekst-functie in Google Docs, bijna foutloos verschijnen de teksten op je scherm. Ik ben al fan geworden, sowieso een aanrader zelfs als je wel gewoon kunt typen.
• Doordat ik veel van mijn werk gestructureerd invul kan ik het eenvoudig overdragen aan extra assistentes. De checklists die ik eens heb gemaakt zijn enorm waardevol voor hen.
• Niet je vrienden maar een professionele zakenchauffeur? Dit zijn goede dienstverleners: De nieuwe koetsier en Business Class Chauffeursdiensten.

 

Human2Human draait op volle toeren op het moment, daar ben ik alle hulptroepen echt heel dankbaar voor!


One thought on “Ondernemersnachtmerrie: in één klap gevloerd. Letterlijk.

  1. Beste Daniëlle,

    Van Harte Beterschap met je schouder!
    Hopelijk blijft alles op volle toeren draaien en wens je een spoedig herstel!

    Groetjes,

    René.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Referenties

De trainingen laten daadwerkelijk verandering zien binnen onze teams, verkoopgesprekken zijn gestructureerd en concreet.

Peter van Aken,
Sales Manager Energetica Natura

Ze weet tijdens presentaties snel de aandacht van mensen te pakken, maakt makkelijk contact en inspireert!

Ruud van Hecke,
Rayondirecteur Rabobank Regio Schiphol

Lees hier wat andere klanten zeggen ....
0 SHARES Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 SHARES ×